Átadták a Gundel Károly-díjakat

Szeptember 23-án, Gundel Károly születésének 131. évfordulóján hirdették ki az első alkalommal átadásra kerülő Gundel Károly-díj kitüntetettjeit.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón a Magyar Vendéglátók Ipartestülete bejelentette a magyar vendéglátó szakma legnagyobb elismerésének számító Gundel Károly-díj 2014-es díjazottjainak nevét. Az MVI által alapított díjat – első alkalommal – egy 18 szakmai szervezet képviselőiből álló bizottság ítélte oda a legjobbként kiválasztottaknak. 2014-ben Gundel-díjban részesült:

·      Kalla Kálmán, aki a Gundel étterem séfjeként vált a hazai vendéglátás elismert szakácsává, de dolgozott a washingtoni nagykövetség chéf-jeként is;

·      Hamvas Zoltán, a Gerbeaud és a Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett többek között a Bocuse d’Or versenyen való magyar részvétel sikerében, és az annak 2016.évi európai döntője rendezési jogának megszerzésében;

·      dr. Draveczky Balázs (posztumusz), a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egykori felejthetetlen igazgatója, számos gasztronómiatörténeti könyv szerzője, aki sokat tett a magyar gasztronómia hagyományainak ápolásáért.

A díjjal járó emlékplakettet és kitűzőt, valamint az ezzel járó oklevelet a díjazottak november 29-én ünnepélyes keretek között vehették át az MVI gálavacsoráján, a Magyarság Házában.

forrás: mvi.hu

Legfrissebb hírek

Események

GUNDEL napok

2019. március 21-22.

Alapítványi est

2019 február 22. és március 1. 17:00

Szülői értekezletek

2019. február 7. és 14. 17.00

Eseménynaptár

február 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28