1. hely a Szakács Tanulók Országos Szabadtéri Főzőversenyén

1. hely a Szakács Tanulók Országos Szabadtéri Főzőversenyén

Iskolánk versenyzői az első helyen végeztek a Szakács Tanulók Országos Szabadtéri Főzőversenyén Bogácson.

 

A tanulók „BOGRÁCS-GRILL-SÜTEMÉNY” kategóriában első helyezést értek el, ezzel a vándorserleget is megkapták.

 

 

 

Versenyzők 

  • Fazekas Tímea 13. N
  • Juhász Attila 13. N
  • Dacsó Zsolt 12. M
  • Nagy Gábor 12. M

 

Felkészítő tanár 

  • Czellahó Sándorné

 

Az elért eredményhez gratulálunk!

 

Nagy Gábor  12. M osztályos tanuló beszámolója a versenyről:

"2011 májusában 3 iskolatársammal volt szerencsénk részt venni a Bogácson megrendezett szabadtéri főzőversenyen. Ezt a versenyt már 9. alkalommal tartották meg, több kategóriában lehetett versenyezni: grill, ifjúsági grill és bogrács. Külön volt a nevezés az ún. Szakács lovagrendnek és az amatőröknek, valamint a szakiskolás tanuló csapatoknak. A zsűrit az ország legnevesebb szakácsaiból, mesterszakácsaiból állították össze. A verseny 3 napos volt.

Sajnos nem volt sok időnk felkészülésre és előkészületekre, csak a legfontosabbakra jutott időnk. A versenyt egy össznépi felvonulással nyitotta meg a zsűri, itt mutatkoztak be a csapatok és felkészítő tanáraik.

Aznap foglalhattuk el sátrainkat és a szállást is. Ami a mi csapatunkat illeti, mi sokkal jobban izgultunk az időjárás miatt (tavalyi cunami), hogy nyugodtan tudjunk pihenni a helyi termálfürdőben, mint a verseny végeredménye miatt.

Ez meglátszott rajtunk, többek között emiatt tűnt ki a Gundel csapata a többi közül... Nem volt rajtunk nyomás, az összes ételt időben, hiba nélkül sikerült elkészítenünk, majd tálalnunk a zsűrinek, akik nagy csodálattal fogadták étkeinket. Látható volt, hogy a többi csapat is nagyon felkészülten érkezett, volt, aki szó szerint a fél tankonyhát elhozta magával, a vágóasztaltól kezdve a rostlapokig! Volt csapat, aki egy kész gémeskutat épített a sátra elé kerítéssel, ami igazán jól nézett ki!

A mi "designunkat" a minimalizmus jellemezte. Szinte rekordidő alatt sikerült értékesítenünk az ételeinket, ennek köszönhetően, amikor még a többi csapatnak rotyogott a pörkölt, mi már fürdőruhában pihentünk a medencékben, estéinket pedig a boros pincék tesztelésével töltöttük. Egy kellemes hétvégét tölthettünk ebben a kis faluban.

Ezúton szeretnénk megköszönni felkészítő tanárunknak, Czellahó Máriának és kísérőtanárunknak (sales menagerünknek), Kovács László tanár úrnak a sok segítséget és türelmet!

Az eredmény az aulában látható a vitrinben kirakva."

 

 

Fazekas Tímea tanuló beszámolója mellékletként olvasható.

 

A versenyen készített ételek receptjei letölthetők az alábbi linkre kattintva:

Legfrissebb hírek

Események

GUNDEL napok

2019. március 21-22.

Alapítványi est

2019 február 22. és március 1. 17:00

Szülői értekezletek

2019. február 7. és 14. 17.00

Eseménynaptár

február 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28